AKTUELNO

Stradali smo kada god nismo imali državu, sada kad je imamo, to im smeta, Republika Srpska (RS) je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi, izjavio je danas predsednik RS Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Bljesak".

Obeležavanje 22. godišnjice od stradanja Srba u Bljesku organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz zapadne Slavonije.

Nakon služenja parastosa i polaganja venaca na spomen ploču stradalim Srbima iz zapadne Slavonije, spušteni su i venci u Savu za stradale Srbe.

"Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta. RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi", rekao je Dodik.

Dodao je da je RS motivisana voljom srpskog naroda.

"RS je motivisana da postoji voljom srpskog naroda. Mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali RS mora opstati", naglasio je on.

Dodik je rekao i da je srpski narod kroz istoriju branio i druge civilizacije.

"Srbi su kroz istoriju branili druge civilizacije. Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar", izjavio je Milorad Dodik.

#Akcija Bljesak

#Milorad Dodik

#sećanje

'